Dah makan shaklee mesti jadi ahli sebabnya...

on Saturday, 7 October 2017

Salam sejahtera kepada anda pengunjung blog saya. Terima kasih kerana singgah. Semoga perkongsian saya dapat memberi manfaat kepada anda sekeluarga.

Kali ni saya mau cerita pula "mengapa bila kita dah makan Shaklee mesti jadi ahli?". Selamat membaca semua.

Dah makan shaklee mesti jadi ahli sebabnya ialah PERTAMA, bila kita dah makan Shaklee kita mesti KONSISTEN makan vitamin tu semua. Kalau tak konsisten, tidaklah nampak hasil yang kita maukan.

Contohnya kata nak kulit glowing, kena makan vitamin antaranya vitamin C, vitamin E, alfalfa, carotomax, collagen powder, vivix, esp. Tak bolehlah makan kejap pas tu stop. Makan seminggu then stop. Shaklee vitamin SEMULAJADI.  KESAN mungkin tak cepat (bergantung kepada individu). So, kena berterusan dan anda rugi duit anda sebab kena bayar harga runcit. Banyak beza tu tau. Kalau tak, anda memang sanggup untuk bayar harga retail yang tentunya lebih mahal dari harga ahli.

Andaikan jika anda beli vitamin harga retail RM400. Anda hanya akan bayar RM300++. Andaikan juga anda beli bukan sekali tapi banyak kali? Nampak tak ruginya jika tak jadi ahli? Anda akan dapat lebih penjimatan sebenarnya. Anda bolehlah guna duit tu untuk bayar duit minyak kereta ka, duit makan ka, tengok wayangka(kalau kaki wayangla.hehe..saya tak minat.tengok film depan tv rumah ja). Jimatlah duit anda tu. 

Nak tanya awak semua ni, nak harga murah atau mahal? Nak jimat duit atau nak bazir? Pasti nak yang murah dan jimat kan. Betul tak?
Sebab tu lah bila dah makan shaklee mesti jadi ahli kalau tak rugi.

Bila jadi ahli, akan dapat harga ahli dan anda layak untuk terima bonus 

Sebab KEDUA kenapa bila dah makan shaklee mesti jadi ahli ialah dapat bantu kita untuk makan vitamin FREE selain kita dapat menjana pendapatan sampingan dan mungkin juga akan jadi pendapatan utama anda. Kenapa tidak? Saya adalah contoh terdekat. Walau pun saya ada kerja hakiki tapi Shaklee ni adalah keja sampingan saya. Tiap pertengahan bulan, dapat bonus terus masuk ke dalam akaun. Jadi dalam sebulan saya ada 2 kali gajian. Seronok tak?

Saya tidak menjanjikan bulan bintang dengan anda tau yang bila masa anda jadi ahli, anda akan dapat jana pendapatan. Mana ada begitu mudah nak nak dapat duit? Kalu simpan duit dan tunggu duit tu bertambah banyak dengan cepat, tu da kira skim cepat kaya. Shaklee adalah peluang perniagaan yang adil. Bukan sistem piramid. Yang rajin dapat lebih pendapatan. Macam super sifu saya Master Nor Wina. Beliau berhenti jadi pendidik sebab keinginan mau kerja dari rumah. Shaklee adalah pendapatan utama beliau. Saya pun mau jadi macam beliau ni. Pendapatan yang ada boleh saya gunakan untuk kerja2 amal dan untuk mak ayah juga.

Akhirnya customer setuju jadi ahli Shaklee

Best kan dalam Shaklee ni. Bila dah makan shaklee mesti jadi ahli sebab dapat harga ahli (lebih jimat) dan dapat makan vitamin PERCUMA serta dapat jana pendapatan. Best ke best?

Jom bersama dalam team saya. Jadilah ahli Shaklee hari ini.


Mengapa mesti memilih VITAMIN SHAKLEE ?

 Halal
 Mendapat Kelulusan KKM
 Tiada Kesan Sampingan
 Terbukti Berkesan
 Terbukti Semulajadi
 Terbukti Selamat
 Harga Mampu Milik

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia, Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan
www.dettismuslin.blogspot.my


Nikmati penjimatan sehingga 15% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.wasap.my/60198968008
Untuk pertanyaan

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516
Untuk join ahli
Read more...

Barangan Healthy Home Basic H saya suka kerana..

Salam sejahtera kepada anda pengunjung blog saya. Terima kasih kerana singgah. Semoga perkongsian saya dapat memberi manfaat kepada anda sekeluarga.

Kali ni saya mau kongsikan tentang satu barangan healthy home yang saya suka semestinya produk dari Shaklee.  Apakah barangan tu????

Hah ni dia. Basic H.

Gambar botol biru (Dahulu) yang hijau (Sekarang)

Barangan Healthy Home Basic H saya suka kerana basic H ni pencuci serbaguna. Dengan harga cuma RM48.75(harga runcit) anda boleh gunakan untuk cuci lantai, dapur, permukaan marmar, cermin, rendam sayur dan buah(taulah kan sayur dan buah ada bahan kimia tu kecuali yang organik), cuci kotoran degil pada pakaian atau kasut sekolah anak.

Hah tengok tu. Multipurpose betul kan. Memang tak rugi beli. Tahan berbulan sebab PEKAT dan kita guna SEDIKIT sahaja. HANYA beberapa titis. 

Bila saya mop lantai, tak perlu bilas. Saya rendam buah dan sayur, selain dapat membersih juga dapat membantu buah dan sayur lebih segar.

Buah anggur lebih bersih dan segar

Sayur yang direndam nampak segar

Saya tidak risau akan  kandungannya kerana basic H SELAMAT
. Bukan toksik
. Tanpa gas beracun
. Tanpa bahan kimia berbahaya
. Tanpa bahan pewangi
. Lembut pada tangan

BERKESAN
. Menanggalkan kotoran berminyak
. Pekat

MESRA ALAM
. Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
. Tanpa bahan pewarna 
. Selamat untuk sistem septik

Kenapa saya suka Basic H?

Selain saya, ibu dan kakak juga gunakan basic H ni. Feedback dari mereka adalah memudahkan kerja (tidak perlu bilas) dan makan buah & sayur lebih yakin selepas direndam dengan basic H ni.

Kakak ipar reorder basic H

Oprah pun pilih Healthy Home

Sebab tu lah saya suka basic H ni. Pencuci serbaguna. Anda perlu ada 1 botol dalam rumah kediaman anda. Sangat berbaloi.


Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia, Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my




Read more...

Inilah vitamin yang ibu dan ayah saya amalkan dan mereka sihat

Salam sejahtera semua pembaca blog saya yang budiman. Saya doakan anda semua dalam keadaan sihat sejahtera bersama keluarga tersayang.

Em...bagi yang masih bujang tanggungjawab tentulah fokus hanya kepada ibu bapa kan. Bagi yang dah berkahwin pula tanggungjawab semakin besar, bukan sahaja kepada suami atau isteri tetapi juga kepada anak-anak serta ibu bapa masing-masing.

Begitu juga dengan diri saya. Setiap bulan saya akan hadiahkan vitamin untuk mak ayah. Tiada apa yang dapat membalas jasa ibu bapa yang telah menjaga dan mendidik saya dari kecil sampai sekarang. Saya punya kerjaya sendiri. Ada duit sendiri. Jadi apa salahnya kita peruntukan sedikit wang untuk belikan vitamin pada mereka. Betul tak?

Inilah vitamin yang ibu dan ayah saya amalkan dan mereka sihat. Syukur segalanya kepada Tuhan. Dialah juga yang menjadi penjaga dan penyembuh mereka. Hah..apakah vitamin tu?

VIVIX
VITALEA
LECITHIN
OSTEMATRIX

Inilah vitamin yang saya belikan untuk ibu dan ayah. Mereka amalkan secara konsisten. KONSISTEN itu sangat penting. Bila makan vitamin SEMULAJADI ni, KESABARAN dan KONSISTEN perlu ada. Kalau tidak, makan seminggu ja dah stop..tapi tidak bagi ibu ayah saya.

Sebenarnya ibu yang akan sediakan vitamin untuk ayah (ayah dah tua dan tidak reti mau makan vitamin sendiri). Saya salute ibu saya. SANGAT KONSISTEN makan vitamin terutamanya VIVIX. Sebab itulah kesihatan mak ayah semakin sihat.

Untuk ibu, masalah gastrik dan pening kepala dah semakin berkurangan. Kalau DAHULU, ibu langsung tidak dapat menjamah makanan masam, pedas..even sayur pun ada sayur yang ibu tidak boleh makan. Asal makan mesti akan pening dan muntah2. Tak boleh bangun dari katil. Kalau bangun muntah lagi. Ni ada kaitan dengan gastrik. Gastrik ibu dah teruk. Jangan kata ibu tak jumpa doktor tau. Dah banyak kali jumpa..dari klinik dekat kampung, ke pekan, ke bandar. Jumpa tabib cina..semua dah ikhtiar. Masih tak ok. Ibu bergantung kepada ubat tahan sakit....

TAPI syukur...dahulu saya pernah bagi ibu saya air campuran vivix simpan dalam botol air ibu sebelum saya balik bertugas ke Sandakan. Ibu bagi feedback yang bagus. Kata ibu, "Dettis, baguslah air yang kamu bagi hari tu. Bagus badan saya rasa" (cakap dalam bahasa ibunda kamilah. Saya tolong translate ja.hehe). Jadi, lepas tu saya belikan sebotol vivix dan sampailah hari ni tetap sediakan vivix untuk ibu.(ada juga ibu berikan vivix pada ayah. Kira dorang berkongsilah tu)..tambah lagi dengan carotomax untuk mata ibu dan ostematrix untuk tulang. Yalah ibu pun dah tua kan. Kalsium makin kurang.

Ayah pula DAHULU ada dan kencing manis(takla tinggi sangat), darah tinggi dan kolesterol. Review doktor..makan ubat hospital..wajib tu..saya sebagai pengedar Shaklee takan biar jakan..saya ada berikan juga vitalea, lecithin untuk ayah..syukur ayah juga makin sihat dan akhirnya saya dapat khabar baru-baru ni bahawa ayah dah bebas semua tu cuma doktor masih berikan ubat darah tinggi pada ayah.

Ni sharing saya tentang vitamin yang ayah makan

Ibu ayah takda wasap tiada message di hp jadi sayala yang sharing sendiri. Kalau tidak boleh juga screenshot conversation kan.hehe..

Carotomax untuk mata ibu


Ostematrix sumber kalsium baik untuk tulang dan juga membantu masalah imsonia ibu

Syukur sangat2 vitamin yang ibu dan ayah saya amalkan telah membantu mereka hidup sihat.

Bagaimana pula dengan ibu ayah anda? Adakah mengalami macam ibu ayah saya? Saya syorkan kepada anda untuk mencuba vitamin Shaklee. Hadiahkan kepada orang tersayang.


Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia, Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my
Read more...

Vitamin yang saya tak pernah tinggalkan

Hai salam sejahtera semua. Ada banyak vitamin yang saya makan tapi ada 1 vitamin ni yang tidak pernah saya tinggalkan. Apa tu?

Hah, inilah vitamin yang saya tak pernah tinggalkan iaitu VITALEA. Kenapa? Kerana vitalea ni adalah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting.

Vitalea diperkenalkan pada tahun 1915 oleh Dr Shaklee. Pada masa itu dikenali sebagai "Vitalized Mineral"

Vitalea ni dapat TAMBAH TENAGA sekaligus dapat membantu sistem memori dan fokus pada kerja seharian saya. Khususnya tugas saya sebagai seorang pendidik, selain mengajar guru2 pada masa kini juga membuat kerja2 pengkeranian. Jadi vitalea ni saya tidak boleh tinggalkan dalam pemakanan vitamin harian saya.

Lagi satu kenapa saya tidak boleh tinggal vitamin ni..sebab vitalea adalah pelengkap nutrisi. Saya dah bagitau kan di atas tu vitalea ada  12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA. Diet harian saya kadang2 tidak seimbang. Kadang-kadang tak da buah. Kadang-kadang tak da sayur. Jadi vitalea ni bertindak sebagai PELENGKAP NUTRISI. Memang sesuai untuk saya dan juga anda. Sebab kita tidak mungkin dapat memenuhi diet yang seimbang pada setiap masa.

Dua sebab inilah yang buat saya tidak pernah tinggalkan VITALEA.

Ni adalah testimoni customer vitalea saya.


Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my


Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya. Untuk pertanyaan wasap saya dengan klik link di bawah.

http://www.wasap.my/60198968008

Untuk join ahli, klik di bawah ini.
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516
Read more...

Mengapa saya jatuh cinta dengan Shaklee?

Nak tahu tak mengapa saya jatuh cinta dengan Shaklee?

Begini ceritanya..ni tiba2 ja tersuka tau..pasal beberapa tahun yang lalu saya kena operate. Masa tu saya tanya upline saya Emelda apa vitamin yang sesuai. Jadi dia syorkan ambil vitamin c, vitamin e dan ada lagi vitamin yang lain. Vitamin c dan e bagus untuk penyembuhan luka dan parut akan jadi lebih lawa. Perempuan kan mestilah mau lawa2 tu kulit.hehe..saya juga ada minum ESP masa tu.

Lepas beberapa minggu memang nampak perubahan bekas operate cepat kering dan parut pun rata ja dgn kulit. So, saya teruskan makan vitamin sampailah sekarang. Saya ambil VIVIX(antioksidan terbaik), COLLAGEN POWDER(untuk tulang dan kulit saya juga), NUTRIFERON(rasa mau demam, selesma batuk ambik ni), ESP(dapat tahan lapar tau), VITAMIN E, VITAMIN C, CAROTOMAX(bagus untuk mata dan kulit saya), PEPPERMINT(time perut tak sedap makan ni best sangat2), VITALEA(sebab saya tidak yakin semua vitamin cukup dalam badan), B COMPLEX(sesuai untuk saya yang bekerja mengadap laptop nanti stress.haha), ALFALFA(bagus untuk detoks), LECITHIN(untuk minda dan mudah pembuangan), HERBLAX (seminggu sekali), OSTEMATRIX(makin tua sudah ni kalsium tu penting).

Kalau SEBELUM ni makan vitamin untuk penyembuhan luka, SEKARANG saya makan vitamin untuk kekalkan kesihatan. Siapa-siapa yang kenal rapat dengan saya mesti tau DAHULU saya selalu sakit. Selalu MC..tapi sekarang tidak lagi. SEHINGGA HARI INI SAYA BELUM PERNAH AMBIL CUTI SAKIT ATAU CUTI REHAT UNTUK TAHUN 2017. Doakan saya agar sentiasa sihat dan rezeki bertambah. Saya juga doakan anda semua.

Sekian, perkongsian saya. Moga bermanfaat juga kepada anda dan orang tersayang.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.
Klik link di bawah ini.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

Read more...

Mengapa kalsium penting untuk ibu hamil

on Wednesday, 27 September 2017

Salam sejahtera..saya doakan anda semua sihat walafiat hendaknya.

Kali ni mau kongsikan pula minggu yang lepas saya ada pas 1 botol ostematrix dengan orang kantin sekolah yang juga downline saya dalam Shaklee. Ada family orang kantin sekolah mau order.  Nak ostematrix sebab tengah pegnen. 

Ostematrix ni bagus untuk ibu hamil. Sumber kalsium yang semulajadi. Ibu2 hamil mesti tau kan pentingnya kalsium semasa hamil.


Mengapa kalsium penting?

Semasa anda hamil, bayi anda yang sedang berkembang memerlukan kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat; mengembangkan jantung, saraf, dan otot yang kuat; dan untuk mengembangkan irama jantung dan kemampuan pembekuan darah yang normal. Selain itu, kalsium juga menurunkan risiko anda mengalami tekanan darah tinggi (hipertensi) semasa hamil dan menurunkan risiko anda untuk mengalami salah satu komplikasi kehamilan yang berbahaya, iaitu keracunan kehamilan atau pre-eklamsia. Jika anda tidak mendapatkan cukup kalsium dalam makanan semasa anda sedang hamil, bayi anda akan menyerap kalsium dari tulang anda sehingga dapat mengganggu kesihatan anda sendiri di kemudian hari.


Mahukan penjimatan 15% sehingga 33% ? Daftar ahli hari ini untuk penjimatan berganda.

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.wasap.my/60198968008
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

Mengapa mesti memilih VITAMIN SHAKLEE ?
 Halal
 Mendapat Kelulusan KKM
 Tiada Kesan Sampingan
 Terbukti Berkesan
 Terbukti Semulajadi
 Terbukti Selamat
 Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Pos ke seluruh Malaysia
Ada readystock

#pengedarshaklee
#shakleemalaysia
#vitaminsemulajadi
#ostematrixshaklee
#sumberkalsium
#vitaminibuhamil

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

*Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Read more...

SHAKLEE SANDAKAN: MEALSHAKES UNTUK SEMBELIT DAN SELERA ANAK

on Monday, 18 September 2017

Tengahari tadi dapat wasap dari customer blog. Tanya ada stok mealshakes. Syukur ada. Customer nak untuk bagi dengan anak yang ada masalah sembelit.


Tadi da COD. Happy buat keja ni. Selain dapat bantu orang lain sihat dapat juga income.  Syukur kepada Tuhan atas rezeki hari nila. 

Terima kasih en yang budiman tadi kerana dah jadi customer saya..saya doakan moga anak tuan membesar dengan sihat. Amen. 

Sempat juga hadiahkan pill box dan 6 biji herblax untuk beliau. Herblax bagus untuk cuci usus dan juga sembelit bagi orang dewasa.


Terima kasih master Nor Wina mama Noor Hayati Adam Emelda Shabelle yang banyak tolong saya selama ini. Semoga kita akan terus dapat membantu mereka untuk kesihatan lebih baik.


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008 atau klik terus link bawah ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Sandakan

Pengedar Shaklee Sarawak

Pengedar Shaklee Semenanjung Malaysia

Pengedar Shaklee Malaysia


EMAIL : dettis2016@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my


*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

 *Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*


Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516


Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: VIVIX ANTIOKSIDAN TERBAIK

on Saturday, 16 September 2017

Salam sejahtera..Saya dah order vivix promo Malaysia Day baru ja tadi..5% less tu. Berbaloi..

Dapat lagi lucky draw.
2 pcs Live Well be Well Coaster

Ada siapa2 lagi mau beli vivix sementara harga murah dari biasa ni?
Yang belum ahli Shaklee, beli 2 botol terus FREE MEMBERSHIP. Dapat lagi rebat tunai. Dapat lagi lucky draw..nah jangan lepas peluang.

VIVIX antioksidan terbaik.
Semua customer saya yang konsisten minum vivix memang ada perubahan makin sihat atau sembuh. Semua dengan izin Tuhan jua.

Ada sakit buah pinggang, gout smpai tidak boleh jalan, paru2 ada kuman sampai doktor kata mau tebuk, darah tinggi, gastrik, kolesterol, kencing manis.

Kita cuma usaha untuk kesihatan yang lebih baik, yang menyembuhkan Tuhan Yang Maha Kuasa

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008 atau klik terus link bawah ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Sandakan

Pengedar Shaklee Sarawak

Pengedar Shaklee Semenanjung Malaysia

Pengedar Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

 *Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516


Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: VITAMIN PILIHAN RAMAI

on Tuesday, 12 September 2017

Salam sejahtera semua. Kali ni mau sharing pula tentang perjalanan Shaklee saya pada hari ni.

Pagi tadi d sekolah  pas esp, alfalfa dan vitalea.

Balik sekolah jumpa ex student form 6 saya dulu 2007 yang baru juga kawin. Belanja makan dan hadiahkan vitamin E sebagai hadiah kawin. (Tak da dalam gambar)

Ni baru ja sampai uma dari pas esp, omega guard dan garlic dengan kawan a.k.a customer a.k.a downline Shaklee saya. Jumpa kawan di parking lot Giant walaupun tadi hujan renyai2 tapi kena tunggu juga pasal da janji kan.

Sepatutnya pagi ni kena pas 2 tong esp lagi dengan jiran meja di tempat keja (downline) tapi terlupa pula bawa. Besokla ya kawan-kawan.

Nah, kalu begini stok esp habis da. Kena cepat2 order lagi ni. Saya pun mau minum bah..

Ada siapa2 lagi mau order? Contact saya, pengedar Shaklee anda.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008 atau klik terus link bawah ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Sandakan

Pengedar Shaklee Sarawak

Pengedar Shaklee Semenanjung Malaysia

Pengedar Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

 *Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

Read more...

VITAMIN KEPERLUAN HARIAN YANG WAJIB ANDA TAHU

on Sunday, 10 September 2017
SET KEPERLUAN HARIAN

Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, Vita-Lea®, OmegaGuard™ dan Sustained Release Vita-C PlusTM. Dengan 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega-3, 14g protein setiap hidangan, dan 500mg Vitamin C semula jadi setiap hidangan, pek nutrisi penting ini membantu tubuh anda mendapat nutrisi asas berkhasiat yang ia perlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.

Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.

ita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.


Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.


Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.

Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat



Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein.

Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama
Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008 atau klik terus link bawah ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Sandakan

Pengedar Shaklee Sarawak

Pengedar Shaklee Semenanjung Malaysia

Pengedar Shaklee Malaysia


EMAIL : dettis2016@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my


*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

 *Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*


Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516





Read more...