Testimoni luka pesakit kencing manis sembuh cepat dengan Vivix

on Monday, 22 May 2017

Salam sejahtera semua. Apa khabar? Saya doakan semua pengunjung blog saya diberikan kesihatan yang baik. Bertambah lagi rezeki ya..jadi bolehlah mai beli supplement kan..tapi tak payah tunggu duit berkepuk baru nak makan supplemen tau. Kita kena ingat, kalau badan sihat senang hatilah kita mau bekerja. Betul kan? Siapa setuju? Sila senyum lebar.hehe..tapi kalau selalu sakit, semangat mau keja pun kadang boleh down kan.

Ni saya mau kongsikan pada pembaca tentang keistimewaan Vivix. Sebenarnya, dalam entri saya sebelum ni pun banyak dah bagitau. Testimoni vivix lah..apa manfaat vivix lah..kanser dan vivix lah..

Testimoni vivix kali ni adalah dari group winners network..group kami sendiri yang diketuai oleh leader kami Master Wina. Ahli group berkenaan telah setuju testimoni pesakit kencing manis yang dah dipotong jari 1 (jari yang paling kecil) dikongsikan agar lebih ramai di luar sana mendapat manfaat dan kesembuhan.

Testimoni pesakit kencing manis.
Satu jari dah dipotong. Lihat gambar sebelum dan selepas.
Gambar sebelum adalah pada bulan Febuari.
Gambar selepas adalah pada bulan Mei.
Banyak perubahan kan.

Doktor kata ambil masa setahun untuk dapat berjalan tapi dengan kuasa Tuhan juga dan ikhtiar amalkan minum vivix ni, beliau bukan ja mampu berjalan tetapi dah mampu untuk memandu dalam tempoh masa 3 bulan. Syukur dengan izin Tuhan juga pak cik ni sembuh. Ikhtiarkan dahulu selebihnya serahkan kepada Yang Maha Kuasa.

Kalau ada ahli keluarga, saudara mara atau kawan-kawan yang ada masalah gout + kencing manis, saya syorkan ambil vivix sebagai ikhtiar untuk sembuh.

Boleh juga lihat testimoni pesakit kencing manis ( diabetes ) pada link di bawah ini. Juga testimoni dalam group winners network.

http://dettismuslin.blogspot.com/2016/04/testimoni-pesakit-diabetes-masalah.html

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
***Halal
***Ada landmark study

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee Beluran
Pengedar Shaklee Sandakan
Pengedar Shaklee Sabah, Sarawak
Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#shootingstarsteam
#shakleeeffect
#testimonivivix
#testimonipesakitdiabetesdenganvivix
#testimonigoutdandiabetes
#readystocksandakan
#shakleemalaysia

Read more...

Sebab utama kenapa supplement penting kepada kita?

on Wednesday, 10 May 2017

Salam semua. Ni mau cerita. Tengah baca whatsapp group famili tadi masuk pula message telegram. Rupanya ada kawan sekerja mau order vitamin. Sebelum ni dia ambil ostematrix dan vitalea. Sekarang nak ambil sustained release vitamin C pula..Happy sebab kawan2 dah mula ada kesedaran pentingnya supplement untuk kesihatan.

Anda pula bagaimana? Jangan mau tunggu sakit baru mau rawat. Dah agak terlambat tu. Biasa kan kita dengar " mencegah lebih baik dari mengubati". Nah, apa lagi marilah kita sama-sama amalkan supplement setiap hari.

Penting ni supplement kita makan. Sebab apa? Walaupun kita makan makanan seimbang, cukupkah nutrisi tu pada tubuh kita. Kita makan buah atau sayuran contohnya, andakah anda benar-benar yakin vitamin dalam tu cukup untuk badan? Kenapa saya tanya anda? Sebabnya, cara masak sayur tu mungkin akan menghilangkan atau mengurangkan vitamin atau mineral yang terkandung di dalamnya.

Cara terbaik adalah makan supplement..tapi saya tak kata jangan makan nasi, jangan makan sayur, jangan makan buah pula ya..kena faham konsep. Supplement adalah makanan tambahan.

BIAR BERBELANJA UNTUK KESIHATAN DARIPADA BERBELANJA UNTUK RAWATAN

Sihat itu juga anugerah Tuhan

Saya syorkan kepada anda amalkan supplement Shaklee.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#Shakleehealthyconsultant

Read more...

KENALI RAMUAN DALAM SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER

on Monday, 8 May 2017

Bunga warna purple yang lawa ni namanya ialah bunga kudzu..
Nutriwhite letak dalam Soothing Radiance Whitening Softener.

Dalam Nutriwhite ada 16 ramuan botani yang mujarab..diperoleh dari 16 buah negara. Mesti korang tertanya-tanya..eh, napa 16 buah negara? Napa Shaklee tak tanam sendiri 16 ramuan tu?
Jawapannya adalah, Shaklee mau kekalkan kesegaran, habitat asalnya agar ia tetap seperti yang asal. Tidak diubah.

Em..tengok ramuan pun dah pakai bunga-bungaan.. ni baru softener tau belum lagi cleanser, makeup remover dan yang lain-lain.

Best ka tak best skincare Nutriwhite ni?

Mau cuba?
Mau tau lebih lanjut tentang softener ni?
Mai la whatsapp saya
0198968008 (Dettis)

http://dettismuslin.blogspot.my/2016/12/set-nutriwhite-shaklee-skincare.html?m=1

#shootingstarsteam
#shakleeeffect
#softener
#NUTRIWHITE

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
ADA LANDMARK STUDY LAGI TAU...

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: Vitamin semulajadi untuk ibu hamil dan berpantang

on Saturday, 6 May 2017

Petang tadi jumpa customer yang mau order peppermint. Yang saya post kelmarin tu. Ex student kami walaupun saya tak pernah ajar kelasnya..lucu pula bila ingat balik awal2 perbualan. Dia panggil panggil dear...saya juga balas dear..kemudian bila tau dia tengah pregnant, saya pula panggil dia puan..cerita punya cerita..rupanya kami dua ni..cgu dan bekas pelajar.

Terima kasih pada kak Nanie Saini. Pasal dia like status sayala si ema ni kenal saya pengedar Shaklee Sandakan.

Tadi dah serahkan 1 botol peppermint dan free gift 1 pill box kaler pink. Sempat juga saya bergambar sebagai kenangan hari join ahli dan sebelum czer Selasa depan. Bergambar dengan perut yang memang dah besar. Yalah kan tinggal tunggu hari. Tahniah juga ema sebab ambil vitamin lain untuk lepas hamil. Ni dah beli dengan orang lain tinggal pos ja lagi katanya.
Tahniah ema terbuka hati mau join ahli under cikgu.

Siapa yang tengah pregnant di luar sana..ibu ibu hamil yang mau set berpantang..
mau dapatkan info lanjut tentang set berpantang atau sebarang supplement SHAKLEE mahupun produk Shaklee yang lain termasuk skincare bolehlah hubungi saya ya atau boleh juga hubungi SID Shaklee yang baru Rahema Salazar.

Dapatkan vitamin untuk ibu hamil yang semulajadi, selamat dan berkesan..tentunya dari Shaklee.

Klik link ni lagi mudah. Tak perlu taip2 no telefon lagi.

http://www.wasap.my/60198968008

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PEPPERMINT BUANG ANGIN DALAM BADAN

on Friday, 5 May 2017

Petang tadi ada customer whatsapp. Customer tengah pregnant. Mau beli peppermint. Kawannya syorkan beli peppermint untuk buang angin. Pengalaman kandungan sebelum ni badan berangin. Jadi mau dapatkan peppermint sebelum operate hari Selasa depan. Semoga semuanya berjalan lancar. Amen.

Cerita punya cerita rupanya bekas pelajar sekolah kami. Barulah panggil cikgu. Hehe..cikgu ni pun p la suggest vitamin untuk orang yang bersalin melalui pembedahan tapi rupa-rupanya dah order di KL. Ingat mau cadangkan vitamin ESP, VITALEA, B COMPLEX, CAROTOMAX, OMEGA GUARD, ALFALFA DAN OSTEMATRIX. Tinggal tunggu pos lagi katanya. Bila dapat tau belum jadi ahli...

So, ajakla join member. Customer ni pun terus join ahli bila tau harga ahli dan manfaat jadi ahli. Kesihatan tu utama, dapat side income itu bonus. Pilihan yang bijak. Tahniah Ema.

Semoga peppermint ni dapat beri kesihatan lebih baik..dapat buang angin dalam badan tu ya.

#shootingstarsteam
#shakleeeffect
#ShakleeHealthyConsultant
#peppermint

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

OMEGA DAN VITALEA BANTU ATASI KOLESTEROL TINGGI

Tadi pagi di sekolah..masa beratur ambik makanan di kantin..anak shaklee saya bagitau, kolesterol dah turun lagi. Dia p check di klinik..dah turun kepada 5.++ tapi masih high cholesterol la..cuma dah kurang..dulu 8.++, turun p 6.++..dia ambil vitamin vitalea & omega guard.

Tadi pagi saya pas sama dia omega dan lecithin. Lecithin anak buah dia yang order. Katanya mau kurus. Vitalea pula anak Shaklee saya ni repeat order. Dah botol yang kedua. Katanya bagus untuk masalah keletihan, tau bermaya. Next week menyusul bagi vitalea ya. Tunggu Nurhannita Roslie  kirimkan vitamin saya dan Emelda Shabelle ke Sandakan.

Jadi siapa2 yang ada masalah kolesterol tinggi tu, bolehlah pm saya ya..

Oya..bapa saya juga ada masalah kolesterol..makan omega guard dan vitalea, doktor tak bagi makan ubat kolesterol dah. Yang penting anda konsisten makan.

Makan supplement ni kena sabar. Kesan tak cepat macam kita makan ubat. Supplement kita kena makan hari-hari. Minum air putih banyak. 3 liter sehari. Kalau tak, jangan pula mau complaint kata vitamin tak bagus ya.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE: READYSTOCK VITAMIN DI SANDAKAN

on Wednesday, 19 April 2017

Order minggu lepas dengan mak tok master Nor Wina..terima kasih tolong piut di Sandakan ambil order. Branch KK hari tu da habis. Ostematrix May nanti baru ada ya tapi jangan risau saya ada #readystock ni. Jadi orang-orang Sandakan tak perlu ke branch Kota Kinabalu. Saya ada stok di Sandakan.

Em..saya juga beli 1 lagi buku nutrisi. Penting ni untuk consult customer. Kita bagi cadangan pun berpandukan buku ni. Kira panduanla agar dapat bagi cadangan vitamin yang sesuai dengan masalah kesihatan.

Nah, Erica Chan tadi buku nutrisi saya yang lama da pinjam tu. Jemput tambah ilmu.

Terima kasih mak tok, 3 buah buku PERCUMA ni. Berguna sangat.

Okaylah, saya mau bagitau sikit tentang garlic dan ostematrix.

Garlic ni macam antibiotik. Yang ada masalah misalnya alergik boleh amalkan vitamin ni.

Ostematrix pula akan bagi anda keperluan kalsium. Wanita hamil, wanita dah berusia, lelaki dewasa juga perlukan kalsium tau.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#ostematrix
#garlic
#shootingstarsteam
#shakleebeautyconsultant
#shakleehealthyconsultant

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: MUDAHNYA BISNES SHAKLEE

on Sunday, 16 April 2017

Petang tadi p ambik ni kotak Shaklee yang mama Farizah Hamid tolong order kemarin dari KK branch. Hmm...mudahnya berShaklee ni. Kalau tak dapat beli online..boleh minta tolong mama2 atau team Shaklee yang p branch.
Kalau online 3-5 hari sampai tapi beli d branch KK sehari ja sampai sudah. Naik bas ja bah kan.

Nah, Emelda Shabelle sampai sudah ni vitamin ko. Besok sa bawa p sekolah.

Anak2 Shaklee saya, nah ni na kamu punya Ivyn Shavynna Martine Alend Why Dailin Muslin Erica Chan June Jadji

Semua dalam ni dah berpunya kecuali tu vitalea 1, omega 1, GLA 1..saya juga ada #readystock vitamin lain.

Mau order atau mau tanya-tanya dulu pun boleh. Konsultasi sebelum & selepas pembelian adalah PERCUMA.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

Vitamin, skincare dan shampoo pilihan saya

on Wednesday, 22 March 2017

Akhirnya multi stack despenser dibawa travel. Mudah angkut vitamin-vitamin saya ni. Tak perlulah angkut dengan botol-botol sekali. Dapatlah kurangkan 'space' bag. Yeah.

Angkut vitamin C, GLA, omega, lecithin, vitalea, b complex, ostematrix dan peppermint.
Vivix tiada bawa sama travel kali ni. Nutriferon pula terlupa mau bawa. Haiya..ingat mau bawa bagi kawan a.k.a anak saya ni kurang sihat. Demam dan batuk. Ada ruam banyak seluruh badan. Nutriferon ni memang sesuailah. Tak apalah bagi dia vitalea ja. B complex dan vitamin C dia dah makan.

Mencegah lebih baik dari mengubati. ***multi stack despenser takda jual dah ye..

Ni mau kongsikan juga selain vitamin, skincare Nutriwhite juga wajib dibawa. Jalan-jalan di Kuching ni, kena juga jaga kulit muka kan. Nanti buka sekolah, merah2, terbakar pula muka. Nanti murid sekolah hairan napa cikgu dia ni macam udang masak. Jadi kan..baik jika ada protection dan penjagaan kulit wajah dengan Nutriwhite.

Walaupun stay hotel, ada shampoo. Saya tak mau guna tu sebab akan jadi kepala berkelemumur. So, saya kena bawa set ProSante. Untuk kelemumur dan gugur rambut. Best tau. Cubalah.

Lihat testimoni pengguna vitamin dan Nutriwhite dalam gambar.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
Mendapat Kelulusan KKM
Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
Harga Mampu Milik

Sebab itulah saya memilih Shaklee. Vitamin, skincare dan penjagaan rambut semuanya adalah dari Shaklee. Anda pula bagaimana? Info lanjut dan tempahan hubungi nombor di bawah.

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.m

#vitaminShaklee
#travelbawavitamin
#ShakleeHealthyConsultant
#ShakleeBeautyConsultant
#shakleeeffect

Read more...

9 Manfaat Vitalea Iron Formula

on Monday, 20 March 2017

Salam sejahtera.

Ni ada testimoni customer saya yang cepat letih. Terasa lemah ja badan. Testimoni pengguna vitalea Shaklee.

Akak ni mencuba vitamin yang saya syorkan. Makan tak sampai seminggu, dah dapat feedback positif darinya. Katanya lebat bertenaga. Wah, punyalah hati ni gembira. Sebab apa? Dapat tolong orang lain hidup lebih sihat.

Siapa-siapa yang ada masalah mudah penat atau letih. Badan rasa tak bermaya ja, hubungi saya yang untuk tempahan.

Nak tau apa lagi yang bestnya Vitalea ni?

9 Manfaat Vitalea Iron Formula

❤Pesakit anemia
🍱 Kurang selera makan
❤Tekanan darah rendah
🍡 Diabetes
👩‍💼👨‍💼Lelaki dan wanita yang selalu letih dan lesu
📚 Pelajar yang selalu mengantuk
🙎👶Sangat sesuai untuk ibu mengandung, menyusu dan berpantang
🆙 Pertumbuhan dan penggantian sel
👨‍👩‍👧‍👦 Menyokong sistem pembiakan

Nah, anda sudah baca kan. Mesti anda atau ahli keluarga berada dalam mana-mana 9 manfaat vitalea di atas. Jadi apa tunggu lagi. Pilihlah Shaklee vitamin yang ada landmark study. Ada saintis lagi. Maksudnya ada kajian.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#vitalea
#vitaleamultivitamin
#vitaminuntuktenaga

Read more...