BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

on Sunday, 1 April 2018

BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

FREE DELIVERY MULAI APRIL 2018
● Semenanjung :
Lama : Min rm800 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Sabah Sarawak :
Lama : Min rm1000 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Vivix 2 botol baru dpt FREE postage.
1 botol kena bayar postage.

POSTAGE SHAKLEE MULAI APRIL 2018

Shaklee seragamkan semua postage jadi RM10.60 termasuk GST untukk seluruh Malaysia.

(Skrg semenanjung rm10.60, Sabah Sarawak rm21.20)

SHAKLEE sangat baik hati. Memahami kami yang duduk sabah dan sarawak.

Jangan lepaskan peluang yang Shaklee dah berikan ini ya. Jadilah sebahagian daripada keluarga Shaklee. Saya sedia membantu anda semua.

#TWC
#thewinnerscircle #newenrollmentshaklee


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: BELI DAN JOIN AHLI

on Friday, 23 March 2018

Hari ni ramai yang whatsap tanya tentang Shaklee..beli vitamin Shaklee..dan ada seorang ni join ahli Shaklee. Lama sudah customer ni risik2. Berkat kesabaran dan sharing yang tidak putus2...akhirnya bagitau untuk mau jadi ahli..syukur atas berkatNya.

Anda bila lagi?

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

Pengedar Aktif Shaklee: Manfaat Nutriferon

on Tuesday, 13 March 2018

Salam sejahtera semua. Agak lama juga saya tidak bersiaran dalam blog.

Hah..kali ni mau kongsikan pada anda semua tentang.....

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi..

Alkisahnya....

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif & dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa..Hanya boleh didapati melalui Shaklee..

Antara manfaat Nutriferon :

✔ Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
✔ Melawan kanser & tumor
✔ Melindungi dari influenza
✔ Meringankan stress & kelesuan
✔ Melambatkan penuaan
✔ Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hep B & Hep C

Boleh dapatkan Nutriferon anda dari saya.. 😍

Percuma Khidmat Nasihat Shaklee dari saya..

http://www.wasap.my/60198968008

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#twc
#twcsandakan
#projekbuatduit
#rm1000sebulan

Read more...

Ostematrix jadi pilihan kawan-kawan saya

on Friday, 16 February 2018

Pagi tadi adik kwn wasap mau ostematrix. Bila balik sandakan selalu beli dgn saya. Repeat order tu maksudnya kualiti bagus bah kan.

Ada lagi seorang kwn mau ostematrix. Tadi baru wasap tapi sayang tinggal 1 dan da kena ambil baru juga tadi. Em...nampaknya stok ostematrix kena tambah lagi la ni. Senang bila ada customer mau, stok ada. Emelda Shabelle saya mau tambah lagi order ostematrix saya tu ya.

Mari saya ceritakan sedikit kenapa ostematrix patut jadi pilihan anda..dan sebab inilah yang buat kawan-kawan saya jadikan ostematrix sebagai vitamin pilihan.

KENAPA VITAMIN KALSIUM SHAKLEE TERBAIK? (Ostematrix)

"Vitamin kalsium yang mengandungi vitamin D di dalamnya adalah vitamin yang paling baik."

Di dalam Ostematrix, bukan hanya sekadar kalsium semata. Tapi juga mengandungi vitamin D.

Kenapa pentingnya Vitamin D ni?

Vitamin D sangat penting dalam penyerapan kalsium pada tahap yang baik. Sebab kalau kalsium yang tiada vitamin D, kalsium tu tidak boleh diserap oleh tubuh dengan baik, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. 😱

OSTEMATRIX IS THE BEST CHOICE

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

#twc
#pengedarshaklee

Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN: KALSIUM UNTUK TULANG KITA

on Monday, 29 January 2018

Salam sejahtera semua.

Aktiviti bisnes Shaklee saya hari ni.
Pagi tadi bagi 1 botol ostematrix lagi dgn pelanggan tetap saya d kantin sekolah. Bulan ni ja dah 4 botol dia order. 1st order 3 botol. 1 ibu 1 bapa 1 lagi kakak..yang dalam gambar ni pula untuk diri sendiri.

Katanya bagus untuk sakit2 belakang, sakit2 tulang, senang mau o o :D

Yang x suka minum susu..yang tak mampu nak minum segelas susu tu, saya cadangkan dapatkan ostematrix untuk tulang anda. Kalsium memang sangat diperlukan tulang kita. Umur meningkat kalsium dalam badan kita berkurangan. Jangan ingat makin bertambah seiring dgn peningkatan umur tau. Hehe..sebab itula kita kena dapatkan kalsium dari sumber semulajadi.

Kalau ada kesan baik, orang pasti repeat order. Terima kasih kepada semua pelanggan saya. Terima kasih pilih saya sebagai agen Shaklee anda. Doakan kesihatan anda semua.

Dapatkan vitamin Shaklee dari saya, dan anda akan dapat konsultasi PERCUMA

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN: READYSTOCK VITAMIN

on Friday, 26 January 2018

Salam sejahtera semua. Hah ni mau kongsikan aktiviti Shaklee saya hari ni. 

Register new member dari Ayer Keroh Melaka. Macamana jumpa ahli baru ni? Melalui fb. Saya di Sandakan tapi boleh saja register dan order vitamin untuk new member. Barang nanti hq akan poskan dan smpai terus ke alamat customer. Apa lagi yang best? Kerosakan barang(jika ada) company akan tanggung.

Bestnya dgn Shaklee. Register dan order hanya di hujung jari.


Lepas da register dan orderkan new member ni, ada lagi 1 new member. Wife schoolmate dulu mau join ahli dan terus beli 1 omega guard dan 1 vitalea untuk kanak-kanak

Tengah mencari pengedar shaklee aktif di kawasan anda? Mungkin anda perlukan saya sebagai agen anda. Jangan malu-malu whatsap ya. Siapa beli dari saya akan dapat konsultasi PERCUMA. 

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: KENALI B COMPLEX

on Tuesday, 16 January 2018

Salam sejahtera semua. Apa khabar? Saya doakan pengunjung blog saya semuanya sihat-sihat belaka.

Kali ni saya mau kongsikan 1 lagi vitamin yang ada dalam Shaklee iaitu B Complex. Mari berkenalan dulu. Baca sampai habis tau kawan-kawan.

VITAMIN B COMPLEX

(1) Shaklee B-Complex diiktiraf sebagai salah satu item dalam National Essential Medicine List (NEML).

Maka harga B-Complex Shaklee tidak dikenakan GST mulai 1 Jan 2017. ๐Ÿ‘

(2) Shaklee B-Complex membekalkan kesemua LAPAN vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.

Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.

(3) Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini LEBIH MUDAH DISERAP untuk menyokong penyerapan.

Teknologi berpaten ini adalah MILIK EKSLUSIF SHAKLEE.

(4) Tugas B-Complex menukarkan makanan kepada tenaga untuk digunakan oleh sel badan kita.

Selain bekalkan asid folik untuk bakal ibu hamil, ia juga membantu untuk kesihatan saraf dan mengurangkan stress !

Ibu-ibu WAJIB ada sebotol B-Complex di rumah tau. Untuk apa?? Supaya boleh senyummmm je selalu. ๐Ÿ˜Š

Saya yang keja mengajar budak-budak ni pun kena makan B Complex setiap hari.

#bcomplexshaklee
#8kumpulanvitaminB


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


 www.dettismuslin.blogspot.my
Read more...

Siapa yang perlukan Vitalea for Children?

on Sunday, 14 January 2018

Siapa yang perlukan Vitalea for children?

▪Anak yang kurang selera makan

▪Anak yang suka makan junk food

▪Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selesema. Tingkatkan sistem imuniti badan

▪Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)

▪Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

Dapatkan suplemen untuk si manja anda sekarang dari saya๐Ÿ˜Š

Wsp di sini ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/60198968008

Mari lihat apakah kandungan yang ada dalam vitalea kanak-kanak ini. Lihat Gambar 1di bawah.

Gambar 1

Dapatkah anak-anak kita makan semua dalam Gambar 2 untuk sepanjang hari?
Gambar 2

Di Shaklee, kita ada penyelesaiannya.

Gambar 3

Vitalea for children ini adalah multivitamin lengkap untuk si anak

Gambar 4

Gambar 5

Mengapa Vitalea for children berbeza dengan produk lain di pasaran.

๐Ÿ’—Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan

๐Ÿ’—Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti 

๐Ÿ’—Pembungkusan BPA free


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


http://dettismuslin.blogspot.my


Read more...

Keperluan Kalsium kepada badan manusia

on Wednesday, 10 January 2018

Salam sejahtera semua. Entry kali ni saya kongsikan tentang keperluan kalsium kepada kita. Selamat membaca dan semoga perkongsian ni bermanfaat kepada anda semua.

Kalsium merupakan elemen penting yang diperlukan oleh tubuh manusia. Kalsium diperlukan untuk beberapa proses fisiologi tubuh dan penting untuk pembentukan tulang dan gigi terutama dalam kalangan kanak-kanak. Penyerapan kalsium dalam tubuh manusia dibantu oleh vitamin D3. 

Pengambilan kalsium tanpa vitamin D3 akan menjejaskan proses penyerapan kalsium. Oleh itu, kebanyakan suplemen kalsium turut ditambah dengan vitamin D3 untuk membantu penyerapan kalsium dalam tubuh.

Keperluan kalsium adalah berbeza mengikut peringkat umur seseorang individu. Jumlah kalsium yang diperlukan mengikut peringkat umur diringkaskan seperti dalam jadual 1 di bawah.

Jadual 1: Keperluan kalsium mengikut peringkat umur
(Sumber: http://www.myhealth.gov.my/kalsium-oral/)

KEPERLUAN KALSIUM
.
.
๐Ÿ’ž Keperluan kalsium badan untuk dewasa secara umumnya adalah sekitar 1000 miligram untuk sehari. Namun demikian, keperluan ibu hamil meningkat daripada biasa. 
.
.
๐Ÿ’ž Wanita hilang KALSIUM apabila mengandung, menyusu dan menopaus(hormon berubah).
.
.
๐Ÿ’ž Lelaki juga hilang KALSIUM tetapi lebih perlahan dan berkaitan dengan usia.
.
.
๐Ÿ’ž Kerap lakukan senaman untuk kuatkan tulang seperti berjalan cepat.
.
.
๐Ÿ’ž  Amalkan makanan seimbang, kurangkan minum kopi.

Nampak tak betapa PENTINGNYA KALSIUM ni untuk semua orang.

Kalau badan kita kekurangan Kalsium dan Magnesium, KITA AKAN SUSAH TIDUR๐Ÿ˜จ dan banyak lagi kesan lain. Tulang mudah rapuh. Osteoporosis.

Sekarang tak perlu RISAU dah. Sebab ada Ostematrix...yang penting konsisten tau.

Ostematrix ni membekalkan Kalsium dan Magnesium untuk tubuh badan. ☺

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

WhatsApp saya untuk dapatkan Ostematrix ni ya.๐Ÿ‘Œ

#twc
#ostematrix
#sumberkalsium
#keperluankalsium



Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN SABAH

on Wednesday, 3 January 2018

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN SABAH

Akhirnya sampai juga daku di branch KK ni. Reorder vitamin dan daftar 2 org ahli baru. Baru tau shopping di branch lain pula rasa banding beli online. Macam mau beli ja semua :D Selama ni biasanya online ja. Tak pun minta dgn upline Emelda Shabelle atau Kash Danil. Pernah juga minta tolong dgn bekas anak murid Nurhannita Roslie. Kadang kalu habis stok dan mau cepat, master Nor Wina juga pernah poskan dari Penang. Nah, nampak kan dlm team kami akan tolong menolong.

Warga Sandakan, Beluran, Telupid, seluruh Sabah..kawan2 seluruh Malaysia nak order Shaklee, cari saya ja. Anda akan diberikan konsultasi PERCUMA dari saya.

Terima kasih kepada yang dah order. Saya dah COD bermula 31/12/2017 hari tu sehingga semalam. Terima kasih kerana Shaklee menjadi pilihan anda.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...