SHAKLEE SANDAKAN: VITAMIN SAYA DI TEMPAT KERJA

on Friday, 18 August 2017

Vitamin saya di tempat kerja.

OMEGA GUARD
LECITHIN
ALFALFA
CAROTOMAX
VITALEA
B COMPLEX

Ada lagi Vitamin lain ada di rumah. Makan sebelah malam.

Kena INGAT. Kita makan supplement bukan time sakit baru mau cari. SUPPLEMENT ni kena makan hari2 bukan macam UBAT.

Ada orang cakap, makan banyak-banyak vitamin ni tidak bikin rosak buah pinggangkah?

Jawapan: TIDAK....Kalau VITAMIN yang diambil itu adalah SEMULAJADI. TIADA MASALAH.
Super duper upline saya makan da lebih 25 tahun, pi buat medical check up SIHAT juga buah pinggang. Malah ramai lagi yang konsisten dengan Shaklee ni, tambah sihat. Awet muda lagi.

PILIHLAH SUPPLEMENT YANG SELAMAT BUKAN YANG MEMUDARATKAN.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

*Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

Whatsap saya

http://www.wasap.my/60198968008

ATAU klik ja link di bawah untuk pendaftaran ahli shaklee baru

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

http://dettismuslin.blogspot.my

#vitaminsemulajadi
#omegaguard
#alfalfa
#bcomplex
#carotomaxvitaminmata
#vitalea
#multivitaminterbaik
#shakleeeffect
#pengedarshakleesabah
#pengedarshakleesandakan
#pengedarshakleebeluran
#pengedarshakleetelupid

Read more...

KEBAIKAN VITAMIN C: CUSTOMER REPEAT ORDER

on Wednesday, 16 August 2017

Salam sejahtera semua yang mengunjungi blog saya. Salam kesihatan untuk anda. Moga sentiasa sihat ya semua.

Ni mau kongsikan kepada anda ada customer yang repeat order. Kenapa repeat order? Hah....mestilah sebab kualiti dan manfaat vitamin tu. Vitamin yang baik mesti orang akan repeat order. Betul kan?

Apa baiknya vitamin C ni?

Vitamin C bagus untuk kulit

Vitamin C bagus sebagai antioksidan

Vitamin C bagus untuk up kan imun sistem. Jadi dapat elak dari terkena selesma atau batuk. Kalau kena pun, lebih cepat baik juga dengan kuasa Tuhan..

Mencegah lebih baik dari mengubati.

Lihat juga testimoni di bawah

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Order?wasap saya dengan klik link di bawah
http://www.wasap.my/60198968008

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.
Klik link di bawah

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

#vitaminsemulajadi
#vitaminc
#vitamincshaklee
#readystockvitaminc
#readystocksandakan
#shakleesandakan
#shakleetelupid
#shakleebeluran
#shakleesabah

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: DAPATKAN STOK VITAMIN ANDA

on Tuesday, 8 August 2017

Mudahnya bisnes dengan Shaklee. Mau order di hujung jari ja. Boleh order online atau walk in p branch.

Mau dapatkan vitamin anda, hubungi saya pengedar sah Shaklee. Anda akan dapat konsultasi PERCUMA.

Ni order 2 botol vivix.
1 untuk kawan yang order untuk masalah ruam di badan
1 lagi hadiah untuk mama. Tiap bulan bagi mama 1 botol vivix. Ni lah masanya untuk balas jaga orang tua walaupun memang tak mampu untuk balas semua kan. Kesihatan orang tua kita lebih utama.

Mesti kawan2 pun melabur untuk upgrade kesihatan diri, keluarga dan ibu bapa kan..hah, yang belum lagi tu apa kata mulakan hari ini untuk makan supplement. Kita makan supplement bukan masa sakit ja tau tapi tatkala kita sihat ni. Orang kata mencegah lebih baik dari mengubati.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.wasap.my/60198968008

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

#vitaminsemulajadi
#vivix

Read more...

9 KEBAIKAN VITAMIN C

on Monday, 31 July 2017

Vitamin C pilihan saya

Salam semua pembaca. Saya doakan kita semua sihat-sihat hendaknya ya. Hah, kali ni saya mau kongsikan pula salah satu vitamin yang saya makan. WAJIB saya makan tiap hari ni tau. Ni dia vitamin C.
Sustained Release Vita-C Plus

Mesti rakan-rakan pembaca pun pernah makan vitamin C kan..tak kisahla vitamin yang hospital bagi ka, klinik bagi ka atau yang kita beli dari farmasi. Semua ada kandungan vitamin C.  

Kenapa kita perlu ambil vitamin C dalam diet seharian?
VITAMIN C baik untuk KULIT, RAMBUT dan BADAN kita.

Untuk KULIT

1. Perlindungan dari matahari
2. Penghasilan kolagen
3. Penyembuhan luka

Untuk RAMBUT

1.  Meningkatkan pertumbuhan rambut
2. Melawan kelemumur
3. Mengurangkan keguguran rambut

Untuk BADAN

1. Imunisasi / Daya tahan badan
2.  Antioksidan
3. Kurangkan simptom demam

Mari lihat pula testimoni vitamin C Shaklee ni.





Pengguna yang konsisen makan vitamin 


Pengguna konsisten makan vitamin C selama setahun


Kurangkan masalah jerawat, tona kulit tidak sekata, pori besar


Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Penhantaran ke seluruh Malaysia

pengedar shaklee sabah
pengedar shaklee sandakan
pengedar shaklee telupid
pengedar shaklee beluran

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my


Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.wasap.my/60198968008
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516
Read more...

3 KELEBIHAN VITALEA FOR CHILDREN

on Saturday, 22 July 2017

Salam sejahtera semua. Ni ada sedikit info berkaitan vitalea for children. Vitamin ni boleh dikunyah atau telan.

Multivitamin untuk kanak-kanak.

Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting

Antara kelebihan vitalea untuk kanak-kanak ini adalah seperti di bawah. Saya nyatakan 3 kelebihan sahaja dalam entri kali ni ya. Next time saya tambah pada entri akan datang.

3 KELEBIHAN VITALEA FOR CHILDREN:
1. Tambah tenaga
2. Pelengkap nutrisi
3. Keupayaan sistem produktif (penting untuk kanak2 yang sedang membesar)

Mahukan penjimatan 15% sehingga 33% ? Daftar ahli hari ini untuk penjimatan berganda.  Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

Klik link ini untuk pendaftaran ahli.

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148516

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
HALAL

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sandakan, Shaklee Beluran, Shaklee Telupid, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#vitaleachewable
#vitaminkanakkanak
#vitaminsemulajadi
#multivitamin

Read more...

2 fungsi vitamin Lecithin dan Omega Guard

on Tuesday, 27 June 2017

Musim raya ni saya cadangkan makanlah lecithin dan omega guard. Sebab apa? Kita akan macam2 jenis makanan yang kurang sihat.

Ada banyak fungsi vitamin Lecithin dan omega guard ni tapi kali ni saya fokus untuk lemak dan kolesterol ya.

2 fungsi vitamin ni:
• Pengemulsi lemak semulajadi
• Memelihara tekanan darah dan paras kolesterol yang normal.

Semoga bermanfaat buat anda dan orang tersayang.

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Klik link ni lagi mudahTak perlu taip2 no telefon lagi dah.

http://www.wasap.my/60198968008

Read more...

TESTIMONI PENGGUNA HERBLAX DETOKS USUS

Sejahtera semua. Ni mau kongsikan pasal seorang customer tetap saya.

Customer ni bagitau semalam dia makan herblax. Pagi tadi membuang agak banyak dari biasa.hehe...bagusla tu. Cuci usus.

Herblax ni memang bagus untuk detoks usus kita. Kalau umur dah 36 tahun tu..agak2 macamanala keadaan usus kita kan. Ada kerak kali. Jadi lagi baik, kita cuci. Macam juga kereta yang perlu diservis. Badan kita pun macam tu juga. Takan sayang keta ja..tak sayang badan ka adik, abang, kakak, macik pacik?

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Klik link ni lagi mudah. Tak perlu taip2 no telefon lagi dah.

http://www.wasap.my/60198968008

Read more...

Kenapa Get Clean Water Pitcher (Penapis Air) Jadi Pilihan?

on Friday, 9 June 2017

Hai semua. Salam sejahtera. Ada siapa-siapa pembaca budiman di sini mau cari penapis air?

Saya mau bagitau tentang water pitcher ni. Penapis air yang ada dalam rumah saya. Apa yang bestnya? Jom kenal-kenal dulu. Tak kenal maka tak cinta. Betul kan.

TENTANG WATER PITCHER (PENAPIS AIR )

💙 Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
💙 Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras – tidak memerlukan kuasa elektrik
💙  Ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja
💙  Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak
💙  Harga berbaloi-baloi kurang daripada RM500 (harga ahli); RM600 (harga runcit) berbanding beribu RM harga filter yang perlu dipasang di rumah malah lebih jimat masa dan tenaga untuk uruskannya.

Saya sudah ada 1 di rumah dan jug air saya sudah sampai Labuan dan Kota Kinabalu masa family trip tahun lepas (kami dari Sandakan). Tinggal di homestay tak perlu risau macamana dapatkan air bersih.

MENGAPA ANDA PERLU MEMILIH GET CLEAN WATER PITCHER NI?

❤️SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain, Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mudah terkandung di dalam air. Get Clean Water Pitcher ini juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association (WQA) yang dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

❤️MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar. Get Clean Water ini menggunakan sistem Penuras Jug air dengan blok-karbon isian semula yang pertama; dapat mengurangkan timbunan sisa. Tambahan pula, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

❤️HANDAL : Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan; dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air berbahaya kepada kesihatan anda.

❤️PILIHAN BIJAK : Menjimatkan kos. Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan beberapa sen seliter sahaja, Get Clean Water Pitcher dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

Best kan Get Clean Water Pitcher ni?
Mau order?

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008 (Dettis)
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Penghantaran ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

VITAMIN UNTUK SAKIT GASTRIK

on Friday, 2 June 2017

Hi semua..salam sejahtera. Apa khabar? Ni nak tanya..adakah kawan-kawan di luar sana yang ada masalah gastrik? Terlalu bergantung kepada ubat-ubatan?

Apa kata ikhtiarkan pula dengan vitamin Shaklee ni. Tak salah mencuba kan. Saya pun ada gastrik juga. Mak saya pun ada juga. Pendek kata 1 family saya ada gastrik. Bezanya teruk atau tak ja. Mak saya minum vivix dan carotomax sebab ada masalah mata tapi mak kata kesihatannya makin baik. Gastrik tak lagi teruk macam sebelum ni. Sampai ada appointment dengan pakar. Mau kena teropong dalam perut tau..tapi mama tidak mau p. Syukurla konsisten vivix, kesihatan mak dah makin baik. Saya hanya dapat taip apa yang mama bagitau. Tak dapat screenshot pasal mama tiada whatsapp. Main kol ja kalau mama.

..tapi kawan-kawan boleh lihat testimoni yang saya sertakan. Testimoni pesakit gastrik yang gunakan vitamin shaklee/ set Shaklee.

...tapi kali ni saya cadangkan set gastrik ni..nak vivix pun boleh. Ikut pada budget anda.

Set gastrik yang saya cadangkan adalah:

ESP
PEPPERMINT
OSTEMATRIX

Fungsi setiapnya ada dalam gambar. Semoga perkongsian saya ni dapat membantu anda semua.

Jika mau dapatkan vitamin ni, jangan segan2 sms atau whatsapp saya ja.

0198968008 (Dettis)
Rakan kesihatan anda

Konsultasi percuma.

#shootingstarsteam
#shakleeeffect
#shakleeselamat
#perundingkesihatanShaklee
#setgastrik
#setgastrikshaklee
#readystockShaklee

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

*Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Read more...

Shaklee Sandakan: Order vitamin melalui online sangat mudah

on Wednesday, 31 May 2017

Yeah..akhirnya berjaya juga order ostematrix. Order vitamin ni mudah ja. Online ja tau selain walk in p branch..tapi kali ni company tetapkan ostematrix hanya boleh beli d branch. Tu pun company tetapkan 10 unit sahaja untuk seorang SID. Berhantu jugala ostematrix ni selain ESP..siap bagi limit lagi..tapi jangan risau saya dah grab pagi tadi.

Sedikit info vitamin yang saya order ni..

Ostematrix sumber kalsium
Omega untuk minda anak2 dan dwasa, kolesterol, nak kurus
Herblax cuci usus
Sustained vitamin C sumber vit c terbaik. Jimat berbaloi
Vivix untuk penyakit2 'mahal'..antioksidan terbaik.

Siapa2 yang mau order,
Whatsapp saya ja ya
0198968008

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia

Pos ke seluruh Malaysia

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#shootingstarsteam
#ostematrix
#omegaguard
#herblax
#vitaminc
#vivix

*supplement Shaklee ni cuma sebagai IKHTIAR, alat ikhtiar untuk sihat'*.

*Shaklee ini bukan UBAT yang bertujuan untuk MENYEMBUHKAN, MERAWAT, MENDIAGNOS penyakit TETAPI berfungsi sebagai SUPPLEMENT ATAU MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MENYALURKAN NUTRISI UNTUK KESIHATAN yang lebih baik*

Read more...